ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο οικονομικές συμφωνίες υπέγραψαν Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

17:43 - 19 Ιαν 2010 | Οικονομία
Δύο σημαντικές συμφωνίες για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν χθες στο Άμπου Ντάμπι οΥφυπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Κουβέλης με τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για Οικονομικές Υποθέσεις, κ.Οbeid Humeid Al Tayer.
Η πρώτη διμερής συμφωνία που υπεγράφη, αφορά στην αποφυγή διπλής φορολογίας στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ η δεύτερη στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών.

Οι συναντήσεις και συμφωνίες έγιναν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι, με θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στην ενέργεια και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Κουβέλης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Κουβέιτ και αύριο για το Κατάρ, όπου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του, με σκοπό την υπογραφή συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Κουβέλης συντονίζει την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, για την έγκαιρη μετάβαση και άφιξη του αεροπλάνου Boeing 747, που μεταφέρει την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή.



Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 19 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.