ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι οι αυξήσεις

15:17 - 21 Ιαν 2010 | Οικονομία
Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η θωράκιση της εργασίας θεωρεί ο ΣΕΒ ότι είναι το ουσιώδες διακύβευμα της νέας ΕΓΣΣΕ. Τονίζει την ανάγκη της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ σημειώνει ότι οι πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την τελευταία διετία ήταν μεγάλες. Αντί για αυξήσεις, προτείνει τη συνυπογραφή ενός Κοινωνικού Συμβολαίου, το οποίο θα προτάσσει μια σειρά από μέτρα - ανάχωμα στην ανεργία.

Αναλυτικότερα, επισημαίνει σε ανάλυση με θέμα: "Η Απασχόληση και οι Επιχειρήσεις στη δίνη της Οικονομικής Κρίσης" που παρουσίασε κατά τη χθεσινή συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), πως «ήδη το 2008 και το 2009 διευρύνθηκαν οι ζημιές και συρρικνώθηκαν τα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ το 2010 προαλείφεται ακόμη πιο δυσοίωνο για όλους.  Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης, σε συνδυασμό με χρηματοδοτική στενότητα και αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος,» τονίζει στην ανάλυση.

Σχετικά με την ανεργία, επισημαίνεται επίσης πως «σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί στο 10,2% το 2010 και στο 11% το 2011, ενώ η συνολική απασχόληση θα μειωθεί κατά 0,8% και 0,2% αντίστοιχα».

Δείτε στα σχετικά αρχεία την ανάλυση του ΣΕΒ.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 21 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.