ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών αλλά λάθος συγκυρία

14:27 - 22 Ιαν 2010 | Οικονομία
Θεωρούμε κατ’ αρχήν ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και δικαιούνται να ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς ελεημοσύνη, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης, τονίζοντας ωστόσο ότι ο χερσαίος αποκλεισμός από τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει δημιουργήσει «έμφραγμα» έχει δημιουργήσει στις μεταφορές και σοβαρά προβλήματα στο εμπόριο, ενώ και η χρονική συγκυρία είναι λάθος.

Ακόμα, αναφέρεται πως "η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου δεν προτίθεται να εμπλακεί στον φαύλο κύκλο του κοινωνικού αυτοματισμού, ούτε να διεκδικήσει δικαίωση με ένδικα μέσα.

Πιστεύουμε ότι, επέλεξαν λάθος περίοδο για τις κινητοποιήσεις τους, αφού η τρέχουσα συγκυρία δε θα πρέπει να είναι περίοδος διεκδικήσεων αλλά εργασιακής ειρήνης. Επίσης, η πολυπρόσωπη συνδικαλιστική εικόνα που δείχνουν τους αδικεί και δεν πείθει την κοινή γνώμη. Θα ήταν προτιμότερο για όλους, οι επικεφαλής των αγροτικών φορέων να καθορίσουν από κοινού ένα πλαίσιο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής και της σύνδεσής της με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Το ελληνικό Εμπόριο πιστεύει ότι με τις σημερινές κινητοποιήσεις, οι αγρότες ταλαιπωρούν και ταλαιπωρούνται, εκθέτουν και εκτίθενται.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση στους αγρότες και στην πολιτεία να επιδείξουν κοινωνικό και οικονομικό πατριωτισμό, να προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεων και να ξεκινήσουν έναν ουσιαστικό διάλογο προς όφελος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας.

Τέλος, η ΕΣΕΕ επισημαίνει προς την πολιτεία ότι η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων και η παρεμπόδιση διακίνησης εμπορευμάτων ενέχει τον κίνδυνο αδικαιολόγητων ανατιμήσεων.''

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.