ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη ο διάλογος για το αγροτικό - Τα μπλόκα μένουν

20:00 - 24 Ιαν 2010 | Οικονομία
(upd 4) Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο Ζάππειο ο Κοινωνικός Διάλογος για την Αγροτική Πολιτική, με τη συμμετοχή των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ.κ. Κατερίνας Μπατζελή και Λούκας Κατσέλη. Ωστόσο, η πλειοψηφία των αγροτών δεν μετέχει στο διάλογο. Εξω από το Ζάππειο έφτασαν πριν από λίγη ώρα για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας - όπως είχαν ανακοινώσει - οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, με μπροστάρη των Καρδιτσιώτη αγροτοσυνδικαλιστή κ. Βαγ. Μπούτα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή την ώρα, οι αγρότες στο μπλόκο του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα προχωρούν στον αποκλεισμό και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδος – Βουλγαρίας. Οι αγρότες προειδοποιούν ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα παραμείνει αποκλεισμένη για αρκετές ώρες.

Εν τω μεταξύ, με... άδεια χέρια εξήλθαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών που εκπροσωπούν 14 μπλόκα από 17 νομούς της χώρας, μετά την πλέον των δύο ωρών συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής με την υπουργό κ. Κ. Μπατζελή. Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, οι αγρότες συνεδριάσαν μεταξύ τους και αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους (στήσιμο νέων μπλόκων, κλείσιμο παρακαμπτηρίων).

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων" δήλωσε η κ. Μπατζελή λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης για να συμπληρώσει "αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα".


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη "να συμπαραταχθεί με τους πολλούς που παράγουν και όχι με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά".

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συνάντηση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε μόλις μια μέρα πριν την έναρξη του διήμερου (Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιανουαρίου) διαλόγου στο Ζάππειο, όπου η κ. Μπατζελή έχει απευθύνει κάλεσμα προς το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας, προκειμένου να συζητηθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγροτικής οικονομίας.

Δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντησή της με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο εμφανίζονται οι Σερραίοι αγρότες που έχουν αποκλείσει το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Οι αγρότες στον Προμαχώνα θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα.

Σημειώνεται επίσης ότι τη Δευτέρα οι αγρότες θα κλείσουν τις παρακαμπτήριες των Τεμπών από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 25 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.