ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζουν-οι-εργασίες-του-40ου-οικονομικού-φόρουμ-του-Νταβός

13:12 - 27 Ιαν 2010 | Οικονομία
Με 2.500 συμμετέχοντες από 90 χώρες, την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη, οι εργασίες του επετειακού 40ού Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Απαντώντας στις νέες προκλήσεις, το Φόρουμ συνεδριάζει με κεντρικό θέμα: Βελτιώνοντας την κατάσταση στον κόσμο: Επανεξέταση, Επανασχεδιασμός, Επαναδόμηση.

Τις ετήσιες εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο θέρετρο της Ελβετίας «ανοίγει» ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Περισσότερες από 55 κυβερνήσεις πρόκειται να εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο, ενώ εκπροσώπους στέλνουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις διεθνώς.

Στις εργασίες του Φόρουμ θα μετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, καλύπτει έξι τομείς και τις παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές διαστάσεις τους. Θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, διατήρησης της αειφόρου ανάπτυξης, ενίσχυσης της ασφάλειας, δημιουργίας ενός πλαισίου αξιών και οικοδόμησης αποτελεσματικών θεσμών.

Με στίγμα «Επανεξέταση, Επανασχεδιασμός, Επαναδόμηση» το Φόρουμ συνεδριάζει πάνω σε μία μεταρρυθμιστική ατζέντα -από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις εποπτικές αρχές έως τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας φτώχειας και θεμάτων που άπτονται του περιβάλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια όλοι και περισσότερες ενότητες του Φόρουμ του Νταβός επικεντρώνονται σε ζητήματα που επηρεάζουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία, και ειδικά φέτος ο αριθμός των απεσταλμένων από τις χώρες αυτές έχει αυξηθεί ραγδαία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 27 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.