ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο εκδικάζεται η αγωγή ταμείου ΕΤΕ κατά DT

16:29 - 27 Ιαν 2010 | Οικονομία
Αύριο, Πέμπτη, εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει το Ταμείο Αυτασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας εναντίον της Deutsche Telekom για την απώλεια εσόδων άνω του 1 εκατ. ευρώ από την μη κατάθεση δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά του ΟΤΕ.

Με την ευκαιρία της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) Γιώργος Γιαννακόπουλος τονίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι» γιατί έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους ασφαλισμένους μας, να εξαντλήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, προκειμένου να μην αφήσουμε να εξελιχθεί αυτή η σκαστή περίπτωση κλοπής των αποταμιεύσεων μας, να μην ολοκληρωθεί η συμπαιγνία της Deutsche Telecom με την Κυβέρνηση Καραμανλή σε βάρος των συνταξιούχων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ, σημειώνεται πως ''εκτός από τα δομημένα ομόλογα, το «μεγάλο κόλπο» της Ν.Δ. με το οποίο εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία κοντά στα 250 εκ. ευρώ (μέχρι στιγμής), η προηγούμενη κυβέρνηση σε συμπαιγνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστησε και το κόλπο του Ο.Τ.Ε.

Πούλησε στην Deutsche Telecom τις μετοχές του δημοσίου στην τιμή των 29 ευρώ (το καλοκαίρι του 2008 όταν στο Χρηματιστήριο η τιμή της μετοχής διαπραγματευόταν στα 20 ευρώ) χωρίς να υποχρεώσει τη γερμανική εταιρεία να καταθέσει δημόσια προσφορά και για τους λοιπούς μετόχους. Αυτό, εξάλλου, επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία και ο σχετικός εμπορικός νόμος.

Αποτέλεσμα αυτής της πασίγνωστης «αμέλειας» των τότε κυβερνώντων ήταν να χάσει, μόνο το Ταμείο Αυτασφάλειας της Εθνικής άνω του 1 εκ. ευρώ (διέθετε 135.000 μετοχές του Ο.Τ.Ε.).''

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.