ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπούλια - Προβόπουλου για την οικονομία

16:56 - 29 Ιαν 2010 | Οικονομία
Η κατάσταση της οικονομίας και οι τελευταίες εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Στη συνάντηση, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε στις «ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές ομολόγων», εξηγώντας ότι «οι πιστωτές μας θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη κι αυτό αντανακλάται στα spreads, που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο».

Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«[Ο πρωθυπουργός] διατράνωσε την αποφασιστικότητά του να χειριστεί με αμεσότητα το ζήτημα αυτό και αυτό δίνει αισιοδοξία, πιστεύω ότι τα σύννεφα θα αρχίσουν να διαλύονται σύντομα ώστε να αρχίσουμε λίγο-λίγο να ερχόμαστε σε ομαλότητα» σημείωσε.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ευχή για εξομάλυνση της κατάστασης και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο για ευρωπαϊκό «σχέδιο διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας.

«Τα σενάρια διαψεύστηκαν επισήμως. Πάντως, η μπάλα παίζεται στο γήπεδό μας. Απο εμάς εξαρτάται το πώς θα πάνε τα πράγματα», απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για να επανέλθει ο κ. Παπούλιας λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.