ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το νέο φόρο – πόρο στο Ασφαλιστικό

09:09 - 02 Φεβ 2010 | Οικονομία
Μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρία της Επιτροπής των Ειδικών για το Ασφαλιστικό διεξάγεται σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του ΥΠΟΙΚ, καθώς ο Α. Λοβέρδος και ο Γ.Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσουν από κοινού τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιβολή φόρου-πόρου υπέρ των Ταμείων, έχοντας επεξεργαστεί προηγουμένως - σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας - τις προτάσεις της Επιτροπής.

Εντονα αντίθετοι στον άμεσο φόρο εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου οι κοινωνικοί φορείς - ειδικά όπως τονίστηκε σε περίοδο ύφεσης - που προσανατολίζονται περισσότερο σε ενίσχυση του συστήματος από ποσοστά υπαρχόντων φόρων. Ακόμη, έγιναν παρατηρήσεις για την καταβολή των θεσμοθετημένων οφειλών του Δημοσίου στα Ταμεία.

Αντιθέτως, υπέρ τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Αγγ. Στεργίου, που υπέβαλε προτάσεις άμεσης φορολογίας. Ο κ.Γ. Ρωμανιάς (ΓΣΕΕ) εισηγήθηκε νέες πηγές χρηματοδότησης του συστήματος - μία από αυτές ο φόρος mini Tobin -  ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πρόκειται για πρόσκαιρες πηγές που θα ισχύσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα (5-10 χρόνια αναλόγως των αποδόσεων).

Σημειώνεται πως σήμερα τελειώνει η συζήτηση για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και από την επόμενη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος οι δομικές αλλαγές του συστήματος.

Φωτεινή Πούλη

[email protected]

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 02 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.