ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Καμία τροποποίηση του νόμου για τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών

17:31 - 03 Φεβ 2010 | Οικονομία
Χωρίς καμία απολύτως τροποποίησε θα εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών διαβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, με αφορμή σημερινά σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

 

Αναλυτικά, σε σχετική δήλωση επισημαίνονται τα εξής: 

- Ο νόμος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης του πνεύματος και του γράμματος του νόμου κατά την εφαρμογή του, πολύ περισσότερο μάλιστα ουσιώδους τροποποίησης, όπως αφήνεται να εννοηθεί στα δημοσιεύματα.

- Η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου, όπως ισχύει, αλλά και στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων εφαρμογής. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως αναληθές, ότι στην εν λόγω ομάδα εργασίας θα συζητηθούν οποιεσδήποτε αλλαγές του ισχύοντος νόμου.

- Σταθερός στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΑΝ είναι να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά με το νόμο 3816/2010 η πιστωτική ασφυξία που προκαλεί σοβαρές αρρυθμίες στην παραγωγική λειτουργία και απειλεί τη βιωσιμότητα μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο, όπως ακριβώς ψηφίσθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.