ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Σπάνε' 14 μπλόκα - Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών

09:33 - 05 Φεβ 2010 | Οικονομία
Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που συνεδρίασε στη Βέροια. Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν σήμερα με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται μέχρι στιγμής οι αγρότες σε Θεσσαλία και Προμαχώνα (δεν συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο), που συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν ή όχι στους δρόμους. Επίσης, αντιπροσωπείες αγροτών προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες αναμένεται να πουν ότι αποχωρούν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης και να δώσουν «περίοδο χάριτος» για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της.

Νωρίτερα, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον κόμβο Στρυμονικού πήραν οι αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ).

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην εθνική οδό, Σερρών - Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κίνηση. Kλειστός παραμένει, για όλα τα οχήματα, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Το πρωί της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «Agrotica», ζητώντας χωρίς αποτέλεσμα να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθούν παροχές.

Από τους αγρότες και όχι από την κυβέρνηση εξαρτάται πλέον η εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα, διεμήνυσε η Κ.Μπατζελή, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο «έκανε ό,τι μπορούσε και κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 05 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.