ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς παραδειγματική τιμωρία των φοροφυγάδων

12:41 - 08 Φεβ 2010 | Οικονομία
Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία «επώνυμων» φοροφυγάδων επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα". Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, με αιχμή την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), σε συνεργασία με την Αστυνομία και τους αρμόδιους εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή σχέδιο που έχει ως βασικό του στόχο να συλλαμβάνεται όποιος φοροδιαφεύγει και να αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μόνο από την ΥΠΕΕ έχουν εντοπιστεί τον τελευταία ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές. Εχουν επίσης εντοπιστεί δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας δεν αποδίδουν ΦΠΑ εδώ και περίπου ένα χρόνο, ποντάροντας στο ότι κάποια στιγμή θα επιτύχουν μια ρύθμιση χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και αποκάλυψη της πλήρους ταυτότητας των παρανομούντων, παρά τις επιφυλάξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους τους φορολογουμένους ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και από την τσιμπίδα των διωκτικών αρχών δεν μπορεί πια να γλιτώσει κανένας, όσο καλούς λογιστές και αν έχει, αλλά και όσο καλές πολιτικές διασυνδέσεις και αν διαθέτει.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.