ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: Τις προσεχείς εβδομάδες οι αλλαγές στις ΔΕΚO

22:12 - 08 Φεβ 2010 | Οικονομία
Αν και δεν το προσδιόρισε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη βλέπει να ολοκληρώνονται οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που υπάγονται στο δικό της Υπουργείο (όπως Helexpo, ΔΕΘ και Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης)τις επόμενες εβδομάδες, σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενη απόψε στο συνέδριο του ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020".

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες του εδρεύοντα στη Θεσσαλονίκη, υφυπουργού Οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη,η κ.Κατσέλη απάντησε: "Ο κ.Μπόλαρης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα εκπροσώπησης του υπουργείου μας στη Β. Ελλάδα".

Για τα μέτρα ρευστότητας και τις θεσμικές αλλαγές, που προωθεί το υπουργείο, όπως είναι η απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, νέος αναπτυξιακός νόμος κ.α, είπε ότι θα ωφεληθεί από αυτά όλη η αγορά αφού θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσες έχουν κάποιο μέγεθος και είναι "μπροστάρηδες".

Κληθείσα να σχολιάσει την πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγου, είπε ότι "ο πρωθυπουργός το είχε προτείνει" και ότι "θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει προωθήσει", πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για απόφαση των ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων κι όχι ενός κράτους-μέλους.

Σχετικά με τις διαδοχικές επαφές που είχε με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ άλλων ότι συζήτησε για "τη σύνταξη του αναθεωρημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κ. Μακεδονίας" και για τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που προγραμματίζει το υπουργείο στη Θεσσαλονίκη και ιδίως στη δυτική πλευρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.