ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις και η παρέμβαση της Κομισιόν

09:25 - 09 Φεβ 2010 | Οικονομία
(upd) Τα χαρτιά της ανοίγει σήμερα η κυβέρνηση για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, καθώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Λοβέρδος θα παρουσιάσει – κατόπιν αλλεπάλληλων συσκέψεων- τις κυβερνητικές προτάσεις για τις δομικές αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος.

Ωστόσο, η συνεδρίαση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, κ. Ρωμανιά και κ. Ρομπόλη, καθώς η Συνομοσπονδία αποφάσισε να αποχωρήσει από το διάλογο για το ασφαλιστικό, μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση. Σημειωτέον, η ΓΣΕΕ προγραμματίζει 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου.

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ ‘αγκάθι’ για το υπουργείο Εργασίας αποτελεί αυτή τη στιγμή το ζήτημα των στρατιωτικών. Ειδικότερα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων, κατάργηση της 35ετίας ή 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας, συνταξιοδότηση των ενστόλων στα 35 έτη από 25, κατάργηση πλασματικών χρόνων υπηρεσίας (για θεμελίωση δικαιωμάτων, τέλος στις εθελούσιες εξόδους, μικρότερα μεταβατικά όρια για τις γυναίκες στο Δημόσιο, επανεξέταση βαρέων αλλά και αναπηρικών συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στα πλαίσια του ΠΣΑ, είναι έντονες και προετοιμάζονται κινητοποιήσεις, αρχή γενομένης του απεργιακού μπαράζ μες στο Φεβρουάριο.


Παρέμβαση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομική κρίση

Η Κομισιόν ανακοίνωσε στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο ότι θα κάνει δημόσια δήλωση για την χρηματοοικονομική κρίση της Ελλάδος. Το αίτημα προήλθε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Φωτεινή Πούλη

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 09 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.