ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Τηλεδιάσκεψη για την Ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία

13:08 - 09 Φεβ 2010 | Οικονομία
Τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη και ώρα 15:00 GMT οργανώνει η Fitch κατά την οποία θα συζητήσει με αναλυτές τους κινδύνους της Ελλάδας (ΒΒΒ+ negative outlook, Portugal AA / Negative outlook και Spain AAA / Stable Outlook). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. David Riley επικεφαλής των αξιολογήσεων της Fitch και ο Brian Coulton, επικεφαλής των αξιολογήσεων των EMEA.    

Θέμα είναι οι παράμετροι που επηρεάζουν τις αξιολογήσεις στη ζώνη του ευρώ, οι επιδράσεις της δημοσιονομικής «μόλυνσης» και η πιθανότητα πακέτων οικονομικής βοήθειας.  Επίσης θα γίνει παρουσίαση των οικονομικών των τριών χωρών.  

 

Στο μεταξύ, τα spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, υποχώρησε από τις 359 στις 350 μ.β., της Πορτογαλίας έμεινε σταθερό στις 156 μ.β. ενώ της Ισπανίας υποχώρησε στα 97 από 101. Αναλυτές της SocGen εκτιμούν ότι σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την Ελλάδα με την Eυρωπαϊκή Eνωση να ξεκαθαρίζει τι και ποια μέτρα ενδέχεται να λάβει για τη στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την Lehman Brothers της Ευρώπης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.