ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Διάψευση φημολογίας περί αναθεώρησης του ελλείμματος

22:09 - 10 Φεβ 2010 | Οικονομία
Διαψεύδει κατηγορηματικά τις σημερινές πληροφορίες σχετικά με την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, το Υπουργείο Οικονομικών. Η εκτίμηση για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2009, είναι 12,7% του ΑΕΠ, όπως έχει αποτυπωθεί στον Προϋπολογισμό του 2010 και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πλαίσιο της υποχρέωσης της χώρας για τη δημοσιοποίηση του πίνακα SDDS, αναφέρονται σε όλες τις πληρωμές που γίνονται από την Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν αφορούν ανταποδοτικές πληρωμές, πληρωμές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών ή κοινές δαπάνες του προϋπολογισμού του έτους.

Το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης, όπως δημοσιεύτηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, και συνεκτιμώντας την αποπληρωμή χρεών νοσοκομείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, βρίσκεται σε πλήρη συνέπεια με τις εκτιμήσεις του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού του 2010 και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.