ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζάμπα λόγια! Καμία απόφαση για Ελλάδα από το Ecofin

14:49 - 12 Φεβ 2010 | Οικονομία
Απίθανο κρίνεται το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που συναντώνται την ερχόμενη εβδομάδα να προχωρήσουν στη λήψη επίσημων αποφάσεων για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Ωστόσο, τυχόν δυσμενείς αντιδράσεις από τις αγορές μπορεί να οδηγήσουν σε άμεσες αποφάσεις οποιαδήποτε στιγμή. Τα ανωτέρω δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα συναντώνται οι υπουργοί των χωρών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) και την Τρίτη της ΕΕ (Ecofin).

Σύμφωνα με τη φημολογία που επικράτησε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη, μετά την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για δήλωση πολιτικής στήριξης της Ελλάδας, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ακολουθούσε και η εξειδίκευση των μέτρων. «Δεν θα περίμενα τίποτα στο Ecofin την επόμενη εβδομάδα», τονίζει χαρακτηριστική η πηγή.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των Ελλήνων τώρα. Έχουν διαδηλώσεις στη χώρα, έχουν παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που η αγορά, όπως και η Κομισιόν το βλέπουν με κριτική ματιά, πρέπει να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους», συμπλήρωσε.

«Αν όμως η αγορά αντιδράσει επιθετικά, αν η πίεση στα ελληνικά ομόλογα γίνει τεράστια, τότε (η παρέμβαση) μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «η αφορμή για πιθανή οικονομική βοήθεια θα είναι η αντίδραση της αγοράς και το κατά πόσο θα αυξήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 12 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.