ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Σαμαρά με ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

15:45 - 17 Φεβ 2010 | Οικονομία
Με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε διαδοχικά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των επαφών του με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας. Για απόλυτη ταύτιση θέσεων, ΓΣΕΕ-ΝΔ για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως τους χαμηλόμισθους έκανε λόγο ο γραμματέας συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης.  
Το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις για την εισοδηματική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις και την ανεργία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλος δήλωσε πως «ζητήσαμε να ενισχύσει η ΝΔ τις προσπάθειές μας για να βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι».

Σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία ο κ.Παναγόπουλος τόνισε πως ο ελληνικός λαός απαιτεί κινήσεις που θα δείχνουν ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στον τόπο, ενώ σε ερώτηση για το αν κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή τόνισε πως «η φυλακή είναι το ανώτατο σημείο απονομής Δικαιοσύνης για όσους έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα».

Όσον αφορά στην πρόταση της ΝΔ η εξεταστική επιτροπή να εξετάσει όλα τα θέματα από το 1980 και μετά, ο κ.Παναγόπουλος τόνισε πως «δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε και το κλαδί είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο υπεύθυνος τομέα ελέγχου για την οικονομία κ.Σταϊκούρας σε δηλώσεις του, ζήτησε η εξεταστική επιτροπή να εξετάσει τα πάντα από το 1980 και μετά και εξέφρασε την εκτίμηση πως το ενδεχόμενο για πιο επώδυνα μέτρα είναι ορατό.

«Αποδεικνύεται πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για αντισταθμιστικά μέτρα, για την τόνωση της οικονομίας», δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος επισήμανε πως το κόστος της λήψης των νέων επώδυνων μέτρων δεν συμψηφίζεται και δεν επιμερίζεται με εξεταστικές επιτροπές.

 

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε κυνήγι ενόχων για να καλύψει τις δικές της αβελτηρίες. Καμία αντίρρηση για εξεταστική επιτροπή από το 1980, για να δούμε πως δημιουργήθηκαν τα χρέη από τότε μέχρι και σήμερα και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας.

Ο υπεύθυνος τομέα ελέγχου εργασίας κ.Βρούτσης ζήτησε η εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί να εξετάσει όλα τα ζητήματα μέχρι και σήμερα, γιατί όπως είπε, εγείρονται πολλές απορίες για τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για παλινωδίες.

Στη συνάντηση Σαμαρά – ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος ζήτησε «να σταματήσουν οι θεωρίες περί Τιτανικού και κοιτάξουμε το αύριο. Να δώσουμε ελπίδα, να κοιτάξουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

Ο κ. Ασημακόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάψουν να λειτουργούν με ιδιότυπο αυτισμό και ζήτησε «να βγουν από τα γραφεία τους και να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινωνία ή να πειστούν από αυτή αλλιώς, όπως είπε, θα μπούμε σε μια αυτοκαταστροφική πορεία.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομέα οικονομικών της ΝΔ, Θ. Καράογλου ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν φοβάται καμιά Εξεταστική Επιτροπή και ζήτησε να εξεταστούν όλα τα θέματα από το 1980 και μετά, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις αν πραγματικά με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε πως δεν πρέπει να χαθεί η κοινωνική συνοχή, ξεκαθάρισε και αυτός πως η ΝΔ δεν έχει καμιά αντίρρηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, διευκρίνισε όμως πως αυτή θα πρέπει να εξετάσει όλα τα θέματα από το ΄80 και μετά.

«Να δούμε πότε αυξήθηκαν τα δάνεια στη χώρα, να δούμε πότε αυξήθηκε ο υπερδανεισμός και το χρέος και πώς το διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πολιτική δεν ποινικοποιείται, οι πολιτικές ή υπερψηφίζονται ή καταψηφίζονται δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 17 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.