ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομάδα εργασίας για τις ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις

17:29 - 17 Φεβ 2010 | Οικονομία
Την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, επισκέφτηκε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας με ευθύνη για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου, Mehmet Zafer Çaglayian. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας - Τουρκίας, να συσταθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο αρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να εξεταστούν τα δασμολογικά και συναφή εμπόδια στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, με στόχο την άμβλυνση ή τον περιορισμό τους.

Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε στη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε τρίτες αγορές, σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, τα φάρμακα και ο τουρισμός, ενώ τέθηκε και το ζήτημα των  ναυτιλιακών μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου η κα Κατσέλη, κατά την ομιλία της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των επιμελητηρίων Ελλάδος και Τουρκίας, είχε επισημάνει πέντε προτεραιότητες:

•             Διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας,

•             Προώθηση των επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι συγκριτικά μία απ’ τις μεγαλύτερες επενδυτικές χώρες στην Τουρκία,

•             Συνεργασία των δύο χωρών σε αγορές τρίτων χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και των χωρών ΟΣΕΠ,

•             Δυνατότητα συνεργασιών στο χώρο των ναυτιλιακών μεταφορών,

•             Συνεργασία των δύο χωρών στο μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.