ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μπατζελή: Τέλος στο πρόγραμμα πρόωρων αγροτικών συντάξεων

13:18 - 18 Φεβ 2010 | Οικονομία
Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι, επεσήμανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελίας Αμανατίδου-Πασχαλίδου.

Η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ωστόσο, δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άρα δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό που καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.

Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ.

«Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», τόνισε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.