ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάγωμα πλειστηριασμών μέχρι τα τέλη Ιουνίου

15:00 - 19 Φεβ 2010 | Οικονομία
Ουδείς πλειστηριασμός για ποσό κάτω των 200.000 ευρώ θα γίνει για τους προσεχείς 4,5 μήνες, δηλαδή έως τις 30 του προσεχούς Ιουνίου, όπως υπογραμμίζεται σε γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Παντελή. Είχε προηγηθεί σχετικό ερώτημα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λάρισας. Ο κ. Παντελής έστειλε την γνωμοδότηση του σε όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 3814/2010, αναστέλλονται έως την 30ή Ιουνίου 2010 όλοι οι πλειστηριασμοί από τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών για την ικανοποίηση απαιτήσεων τους που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Όμως λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν στην πράξη ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Λάρισας ζήτησε την συμβολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Στη γνωμοδότηση του κ. Παντελή επισημαίνεται ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι σαφής, μη επιδεχόμενη παρερμηνείες οι οποίες «αφ΄ ενός με την καταστρατηγούν και αφ΄ ετέρου υπερακοντίζουν το σκοπό της που είναι η προστασία, εν όψει της οικονομικής κρίσης, των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες για την εξόφληση των χρεών τους και των δανειοληπτών που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.