ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Σμάγκι (ΕΚΤ): Μικρότερη από 25 δισ. ευρώ μια πιθανή ευρω-στήριξη της Ελλάδας

12:22 - 23 Φεβ 2010 | Οικονομία
Η ΕΕ «ίσως χρειαστεί» να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η όποια βοήθεια πιθανότατα θα είναι μικρότερη από το πακέτο ύψους 20-25 δισ. ευρώ στο οποίο αναφέρθηκε το Spiegel, δήλωσε αργά τη Δευτέρα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπίνι Σμάγκι.

Πριν τις δηλώσεις του κ. Σμάγκι, Κομισιόν και γερμανική κυβέρνηση είχαν διαψεύσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέταζε σχέδιο για παροχή οικονομικής στήριξης ύψους 20-25 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

«Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να σώσει τον εαυτό της. Είναι πιθανόν ότι θα χρειαστούν χρήματα», είπε ο κ. Σμάγκι, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης.

«Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή υπάρξει ανάγκη να παρέμβουμε, το ποσό θα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που έχει ειπωθεί», σημείωσε, ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Der Spiegel.

«Οι αγορές είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, αν έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο. Εξαρτάται από τους Έλληνες να εφαρμόσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο, αν υπάρξει η ανάγκη για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, η Ευρώπη θα βοηθήσει. Το να μιλήσουμε τώρα για νούμερα θα ήταν κυρίως εικασίες», υποστήριξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.