ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος: "Συνεχής η δημοσιονομική προσαρμογή!''

15:24 - 23 Φεβ 2010 | Οικονομία
Εξαιρετικά επείγον είναι ο χαρακτήρας των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, απευθύνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα προς την κυβέρνηση να επισπεύσει τις όποιες αλλαγές.

«Απαιτείται διατηρήσιμη και συνεχής δημοσιονομική προσαρμογή, και παράλληλα μια πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών που θα βελτιώνουν σταθερά την ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση «Ανταγωνιστικότητα και Τεχνολογία στην Ελλάδα». Για να συμπληρώσει πως «το

κόστος που θα είχε η μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι τεράστιο, το κόστος της αδράνειας όχι μόνο πολλαπλασιάζεται, αλλά και διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία»,

«Έχουμε όλοι ιστορικές ευθύνες»

Έκανε επίσης λόγο για «ιστορικές οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε όλοι μπροστά στη μεγάλη πρόκληση», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε πλέον να πορευθούμε με τις συνταγές του παρελθόντος, με προκατασκευασμένες απαντήσεις, με αγώνα για την προάσπιση των κεκτημένων, με επιδίωξη του μέγιστου κέρδους στο βραχύτερο χρονικό διάστημα».

Μίλησε για ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής μας πολιτικής, με «δίδυμους» μεσοπρόθεσμους στόχους, όπως «δίδυμες» είναι και οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. «Το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και το τεράστιο δημόσιο χρέος, στη χώρα μας μόνο μερικώς οφείλονται στην οικονομική ύφεση. Κυρίως αποτελούν σωρευτικό αποτέλεσμα χρόνιων μακροοικονομικών ανισορροπιών, που δεν αντιμετωπίστηκαν όταν υπήρχαν σχετικώς άνετα περιθώρια, αλλά αντίθετα διευρύνθηκαν εξαιτίας των άτολμων και ακατάλληλων πολιτικών που ακολουθήθηκαν», ανέφερε ο διοικητής.

Κατσέλη : «Όχι άλλη ολιγωρία»

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για ολιγωρία επεσήμανε από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, που αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι με αυτό, μειώνονται οι χρόνοι και οι διαδικασίες από 38 ημέρες και 15 βήματα σήμερα, σε μία ημέρα και ένα βήμα.

 

 

Γιώργος Φιντικάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 23 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.