ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας παίρνει μορφή, γράφει η Wall Street Journal

12:19 - 01 Μαρ 2010 | Οικονομία
Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας παίρνει μορφή, γράφει η Wall Street Journal
Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας έως 30 δισ. ευρώ, του οποίου ηγούνται Γερμανία και Γαλλία, αρχίζει και παίρνει μορφή, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, λίγες μόλις ημέρες προτού ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναχωρήσει για το Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένουν το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα συνάντησης Παπανδρέου - Μέρκελ.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της Μέρκελ διαψεύδει το εν λόγω σχέδιο, καθώς οι ισχυρές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν πιστεύουν ότι αν ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα δοκιμάσουν τρόπους για να τα ξεπεράσουν ή να τα παρακάμψουν.

Το σχέδιο διάσωσης που εξετάζεται, περιλαμβάνει, την αγορά ελληνικού χρέους από γαλλικές και γερμανικές κρατικές τράπεζες, καθώς και ιδιώτες επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, στην κατηγορηματική διάψευση των φημών που θέλουν το Βερολίνο να εξετάζει από ποια μέρη του γερμανικού προϋπολογισμού θα χρηματοδοτήσει πιθανή «οικονομική διάσωση» της Ελλάδας, προχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ά. Μέρκελ, σε συνέντευξή της την Κυριακή.

"Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο" τόνισε η Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι "ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουν τα κράτη της Ευρωζώνης την Αθήνα είναι να της καταστήσουν σαφές «ότι πρέπει να συμμαζέψει την κατάσταση". "Για αυτό είμαι ευχαριστημένη από τα πολύ θαρραλέα μέτρα που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να βελτιώσει τη δημοσιονομική της κατάσταση» συμπλήρωσε η Καγκελάριος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 01 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.