ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλληλεγγύη με τους Έλληνες - Κοινός εχθρός οι κερδοσκόποι, γράφει ο γερμανικός Τύπος

13:16 - 02 Μαρ 2010 | Οικονομία
Αλλαγή πλεύσης για το γερμανικό Τύπο και τη στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα. «Αλληλεγγύη με τους Έλληνες» ο τίτλος της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung του Μονάχου, με τους κερδοσκόπους να αναδεικνύονται σε κοινό εχθρό.

«Ο ζήλος με τον οποίο Γερμανοί και Έλληνες αλληλοπροσβάλλονται συνιστά ηθικά και πρακτικά μεγάλη ανοησία: όπως π.χ. η πρόσκληση προς το Γερμανό πρέσβη, το κάλεσμα για σαμποτάζ των γερμανικών προϊόντων ή όπως η κοντόφθαλμη κριτική πολλών Γερμανών, διότι η αλήθεια είναι μια: κάθε είδος αλληλεγγύης που απορρίπτεται τώρα, αργότερα θα πληρωθεί ακριβά. Γι' αυτό η απερίσκεπτη αμετροέπεια με την οποία ασκούν κριτική οι Γερμανοί μας εκπλήσσει», σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στις ελληνογερμανικές αντιπαραθέσεις, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι αγωνίζονται τώρα εναντίον κοινών εχθρών: των κερδοσκόπων και του παλιού συστήματος. Οι αντιπαραθέσεις Ελλήνων και Γερμανών συμφέρουν και τους κερδοσκόπους, που θέλουν την Ελλάδα πλήρως απομονωμένη, συμφέρουν όμως και τους αντιπάλους των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, καθώς έτσι αποσπάται η προσοχή της κοινής γνώμης από την αναγκαιότητά τους» επισημαίνεται.

«Τα ευρωπαϊκά κράτη θα σταματήσουν τους κερδοσκόπους», γράφει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt και επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Οι χώρες της ΟΝΕ και οι χρηματαγορές κάνουν αυτή τη στιγμή έναν πρωτοφανή αγώνα κατά των κερδοσκόπων που έχουν βάλει στο στόχο τους την Ελλάδα.

Λίγο πριν από την επικείμενη αναχρηματοδότηση του χρέους της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup απειλεί τις τράπεζες και τα hedge funds με κυρώσεις, δηλώνοντας στην εφημερίδα: «Έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και μπορούμε την κατάλληλη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουμε, εάν είναι ανάγκη. Πρέπει να μπορούν οι πολιτικοί να σταματήσουν τις χρηματαγορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.