ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoA-Merrill Lynch: Οι πιέσεις των αγορών θα εξασθενήσουν αν τα μέτρα ικανοποιήσουν

11:37 - 03 Μαρ 2010 | Οικονομία
Μη-πιθανό εξακολουθεί να θεωρεί η Bank of America-Merrill Lynch το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς τα διακυβεύματα για το μέλλον της χώρας και της Ε.Ε. είναι πάρα πολλά, ενώ επισημαίνει ότι επισημαίνει ότι άν το δεύτερο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων που ετοιμάζεται για να μειωθεί η ζημιά από την βαθύτερη-των αναμενομένων- ύφεση, αποδώσει καρπούς, τότε οι πιέσεις των αγορών μπορεί να εξασθενήσουν. Η BoA- Merill Lynch θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακοινώσει σημαντικά μέτρα, καθώς υπάρχει πολιτική συναίνεση για την ανάγκη λήψης πρόσθετων πικρών μέτρων δημοσιονομικής φύσης.    

Εξάλλου, η τράπεζα θεωρεί ότι η Ε.Ε. ετοιμάζει ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα, παρόλο που επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό απομακρύνεται μετά τα νέα μέτρα. Σε αυτό το σενάριο, πιλοτικό ρόλο θα έχει η σχεδιαζόμενη δημοπρασία 10ετών ομολόγων, καθώς η χώρα πρέπει να δανειστεί επιπλέον 25 δις. ευρώ στις επόμενες 10 εβδομάδες.  

 

Σε κάθε περίπτωση η ΒοΑ- Merrill Lynch θεωρεί ότι η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 16 Μαρτίου ενώ και οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να δώσουν οικονομική στήριξη στη χώρα σε σύντομο διάστημα αν αυτό είναι απαραίτητο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 03 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.