ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα παροχής στήριξης στην Ελλάδα - Στο Βερολίνο απεσταλμένος του Πρωθυπουργού

11:48 - 03 Μαρ 2010 | Οικονομία
Και η διάψευση καλά κρατεί. Την ώρα που ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου φέρεται να μεταβαίνει στο Βερολίνο για μυστικές συναντήσεις με αρμόδιους Γερμανούς αξιωματούχους, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε, την Τετάρτη, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, οπότε «δεν τίθεται θέμα παροχής στήριξης». Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χωρίς την βοήθεια τρίτων.

«Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία οικονομική βοήθεια, οπότε το θέμα της στήριξης δεν υφίσταται» σημείωσε. «Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εξυγιάνει την δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της και κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για τους Έλληνες» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι οι συζητήσεις για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα είναι «για την ώρα ακατάλληλες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει την Τετάρτη στο Βερολίνο για μυστικές συναντήσεις με αρμόδιους Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίες «οφείλουν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», κατά την έκφραση καλά πληροφορημένης πηγής.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 03 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.