ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αγοράσει ελληνικά CDS!

15:10 - 08 Μαρ 2010 | Οικονομία
(upd) Έτοιμη για την αγορά ελληνικών CDS είναι η Ε.Ε. στις 16 Μαρτίου, δηλώνουν κορυφαίες πηγές από τις Βρυξέλλες. Η Γερμανία, η Γαλλία και το Eurogroup επεξεργάζονται σχέδιο για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, είπε την Δευτέρα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα της Γερμανίας ότι θα βρεθεί ‘’αποτελεσματικός τρόπος’’.  
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να συζητήσει το θέμα στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker στο Λουξεμβούργο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όλι Ρεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ιδέα της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Τα ανωτέρω δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, Όλι Ρεν, μιλώντας στην στην εφημερίδα Financial Times Deutschland για να συμπληρώσει «Εμείς, η Κομισιόν, συνεργαζόμαστε σε αυτό το θέμα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα μέλη της ΕΕ».

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο θα έχει την υποστήριξη των μελών της Ευρωζώνης», δηλώνει ο Φιλανδός επίτροπος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι βοήθειες που θα εγγυάται το ταμείο αυτό θα πρέπει να συνδέονται με αυστηρούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι με την ιδέα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου τάσσεται πλέον ανοιχτά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Zontag, ο οποίος απορρίπτει παράλληλα τη «λύση» της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα.

Ντ. Στρος Καν: Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επιλυθούν εντός της Ευρωζώνης

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επιλυθούν εντός της Ευρωζώνης και δεν θα επιληφθεί του θέματος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δήλωση ανήκει στον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο διευθυντής του ΔΝΤ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις χώρες της Ευρωζώνης ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δίνη του ελληνικού προβλήματος. Τόνισε πως δεν πιστεύει ότι θα χρειασθεί η εμπλοκή του ΔΝΤ, καθώς η Ευρωζώνη επιθυμεί να ασχοληθεί εκείνη με το πρόβλημα. «Εάν χρειασθεί κάτι παραπάνω, εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε, αλλά έως τώρα πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό», συμπλήρωσε ο Στρος Καν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 08 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.