ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χρηματιστές έκοψαν την πίτα τους

09:23 - 12 Μαρ 2010 | Οικονομία
Ευδιάθετοι και με διάθεση για πειράγματα εμφανίστηκαν οι χρηματιστές στην κοπή της πίτας του συνδέσμου τους (ΣΜΕΧΑ) παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, έχει επηρεάσει τις χρηματιστηριακές. Άλλωστε είπε είναι ο κλάδος που πλήττεται πρώτος από την κρίση.

Ίσως το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη που ήταν εξαιρετικά θετικό συνέβαλε στην βελτίωση της διάθεσης των χρηματιστών. Βέβαια έχουν περάσει πολλά στα τόσα χρόνια που ασχολούνται με τον κλάδο και ξέρουν από κρίσεις. Την Τετάρτη λοιπόν μετά το κλείσιμο της αγοράς οι χρηματιστές έκοψαν την πίτα τους. Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ τους καλωσόρισε όλους και ανέφερε πως έχει ζητήσει από την πολιτεία να περιληφθούν και οι χρηματιστηριακές εταιρείες στο ΕΣΠΑ και μάλιστα είπε πως είχε λάβει σχετική υπόσχεση.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπύρος Καπράλος είπε πως το ΧΑ είναι πάντα κοντά στα μέλη του μειώνοντας τις χρεώσεις δείχνει πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να μπουν και νέα προϊόντα- υπηρεσίας ώστε οι πελάτες των ΑΧΕ να έχουν περισσότερες λύσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης ανέφερε πως η προστασία της αγοράς ξεκινάει από τις χρηματιστηριακές και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τέλος το αίτημα για απελευθέρωση κεφαλαίων από το συνεγγυητικό επανέλαβε ο πρόεδρος του συνεγγυητικού Παναγιώτης Καβουρόπουλος.

To φλουρί κέρδισαν ο Κ.Κομινάκης από Μετοχική Χρηματιστηριακή (ξανά) και η Ελληνοαμερικανική Χρηματιστηριακή.

Γ. Κατικάς

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 12 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.