ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «Παπαθεμελής» ξανάρχεται στην... Αθήνα!

09:27 - 12 Μαρ 2010 | Οικονομία
Σάλο έχει προκαλέσει στους καταστηματάρχες του κέντρου, η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να περικόψει κατά δύο ώρες το ωράριο μουσικής σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και άλλα κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία χωρούν έως 200 άτομα, θα αναγκάζονται να παίζουν μουσική μέχρι τη 1.00 το πρωί, την Παρασκευή και το Σάββατο, και μέχρι τις 11.00 το βράδυ, τις υπόλοιπες μέρες.

Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδάκης, υπήρξαν πολλές καταγγελίες κατοίκων για ηχορύπανση με εντάσεις που φθάνουν και τα 150 ντεσιμπέλ.

Τι απαντούν οι καταστηματάρχες

«Τα μέτρα είναι άδικα, αυθαίρετα και παράλογα», τονίζει στο «R» η ιδιοκτήτρια του κλάμπ Αλμάζ στο Γκάζι, Μαρία Σαμπάτ, η οποία επισημαίνει ότι «εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπου τα κέντρα αντιμετωπίζουν πτώση τζίρου έως και 60% και λειτουργούν πέντε από τις επτά μέρες, μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές προσωπικού και μας οδηγούν σταδιακά στο κλείσιμο της επιχείρησης».

Σχολιάζει, δε, ότι «τα μέτρα είναι πιο ακραία και από αυτά του Παπαθεμελή», ενώ μιλά για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς «πλήττονται πάλι μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, καταστηματάρχης γνωστού μπαρ του κέντρου της Αθήνας, αμφιβάλλει για την εφαρμογή των μέτρων, λέγοντας ότι «θα γίνει όπως και με το κάπνισμα».

Ακόμη, εμμένει στο θέμα της χωρητικότητας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού της χωρητικότητας του καταστήματος. Όποιος έχει τα ‘μέσα’ θα περάσει το μαγαζί του για πάνω από 200 άτομα».

Τέλος, αναφέρει ότι αν και οι Αθηναίοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να ξενυχτάνε, η ίδια η πόλη τους διώχνει από τα στέκια τους.

Ποιες θα είναι οι κυρώσεις

Στους καταστηματάρχες που δεν υπακούουν στους κανόνες λειτουργίας θα ανακαλείται η παράταση ωραρίου μουσικής στο συγκεκριμένο κατάστημα και θα αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του. Προβλέπεται, δε, και η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος όταν έχει σφραγιστεί για λόγους ηχορύπανσης και παραβιάζει τις σφραγίδες.

Τέλος, θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων όταν κοινοποιείται στη Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων μήνυση από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου τροποποίηση των όρων της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και η υπηρεσία εισηγείται στη Δημαρχιακή Επιτροπή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Αλκμήνη Χατζηνάσιου
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 12 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.