ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι βενζινοπώλες

13:11 - 16 Μαρ 2010 | Οικονομία
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προειδοποιούν οι πρατηριούχοι που ούτως ή άλλως κατεβάζουν ρολά την προσεχή Πέμπτη 18 Μαρτίου. Σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, η διοίκησή της ανέφερε ότι πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή για να αποφασίσει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς αντιτίθεται στην υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Απριλίου της έκδοσης από τα πρατήρια αποδείξεων προς τους οδηγούς για την πώληση καυσίμων.

«Η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί τους βενζινοπώλες για αισχροκέρδεια πρέπει να λάβει τα εξής μέτρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μχάλης Κιούσης:

  1. Πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια
  2. Να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, των οποίων θα περιορίσει και το λαθρεμπόριο
  3. Να μην αλλάξει το φορολογικό σύστημα των καυσίμων γιατί θα χαθούν πολλά δημόσια έσοδα.

Τέλος, αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για τις υψηλές σημερινές τιμές της βενζίνης οι πρατηριούχοι ανέφεραν ότι το κέρδος των εταιρειών είναι μεγαλύτερο από αυτό του πρατηρίου και με βάση τη μέση πανελλαδική τιμή της 8ης Μαρτίου (1,369 ευρώ το λίτρο), η εταιρεία εισπράττει 4,8 λεπτά ενώ ο βενζινοπώλης 4,6 λεπτά.

Γιώργος Φιντικάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 16 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.