ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura προς Ε.Ε: «Ξεκαθαρίστε τώρα την κατάσταση με την Ελλάδα» / Goldman Sachs: «H βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι τον Μάιο»

09:33 - 17 Μαρ 2010 | Οικονομία
Eχουμε ήδη δει τα χειρότερα για την Ελλάδα πλέον, όμως η μεταβλητότητα στην αγορά των κρατικών ομολόγων της χώρας παραμένει, τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Nomura, Sean Maloney.

Οπως προσθέτει, δεδομένης όλης αυτής της νευρικότητας, την οποία έχει προκαλέσει η μη-λύση στην ελληνική κρίση, το να μην έχει η αγορά μία ξεκάθαρη και λεπτομερή απάντηση σε ότι αφορά το σχέδιο διάσωσης, αρκεί για να διατηρήσει την αβεβαιότητα, την μεταβλητότητα και την κερδοσκοπία.

Και ο αναλυτής της Capital Economics, Ben May, τονίζει ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από το τί ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδας, δεν βοηθά και πυροδοτεί όλο και μεγαλύτερες διακυμάνσεις στην αγορά και θολώνει το κλίμα.

Τέλος, ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Erik Nielsen, επισημαίνει η Ελλάδα χρειάζεται να αντλήσει 8-10 δισ. ευρώ από τις αγορές πριν τα μέσα Μαίου και έτσι, εάν η Ελλάδα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο δανεισμό τους επόμενους μήνες, τότε, αυτό ακριβώς ενδέχεται να αποτελέσει και την αφορμή για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας. Οπως τονίζει ο Nielsen, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να δανειστεί με ένα αποδεκτό κόστος, τότε η βοήθεια θα παρασχεθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:21 - 17 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.