ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΑΝ: Μύθος τα περί αντιπαλότητας Παπακωνσταντίνου – Κατσέλη

14:39 - 17 Μαρ 2010 | Οικονομία
Απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδας που κάνουν λόγο για βολές και αιχμές της υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δίνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία τα περί αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπουργών είναι μύθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΑΝ αναφέρει τα εξής:

Είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι δημοσιογραφικοί (;) κύκλοι επιμένουν να συντηρούν το μύθο περί αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης μεταξύ της κ. Κατσέλη και του κ. Παπακωνσταντίνου και να διαστρεβλώνουν συστηματικά επισημάνσεις και τοποθετήσεις της ΥΠΟΙΑΝ.

Αν είναι κάτι που κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση της Υπουργού με τους πολιτικούς συντάκτες, είναι η αποφασιστικότητα στήριξης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι του.

Η επισήμανση ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν αποτελεί από μόνο του ικανή συνθήκη για τη μείωση των spreads στις διεθνείς αγορές αλλά απαιτείται η έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε για αποκλιμάκωση των κερδοσκοπικών πιέσεων, χρειάζεται πολλή φαντασία ή εμπάθεια για να εκληφθεί ως αιχμή της κ. Κατσέλη κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Καμία επίθεση προς κανένα συνάδελφό της υπουργό (και γενικότερα προς οποιονδήποτε άλλο… συνάνθρωπο!) δε συνέβη και τα σχετικά δημοσιεύματα ανήκουν στη σφαίρα της προχωρημένης φαντασίας και εμπάθειας των συντακτών τους.

Καμία άλλη εφημερίδα πλην μιας δεν αναφέρθηκε στο έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτο θέμα, και, η όποια κριτική των ΜΜΕ στις σκέψεις και τις συζητήσεις της υπουργού με συναδέλφους δημοσιογράφους κινήθηκε σε αυτονόητα πλαίσια ευπρέπειας και επάρκειας.

Ίσως όμως η εφημερίδα να πληροφορήθηκε πράγματα (της έχει συμβεί και άλλοτε) που κανείς εκ των παρισταμένων δεν αντελήφθη, αλλά αυτό είναι ένα γεγονός ήσσονος σημασίας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.