ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το νέο φορολογικό σχέδιο δεν επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

12:53 - 18 Μαρ 2010 | Οικονομία
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει κάθε πτυχή του συστήματος φορολογίας στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του νέου νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών και Παραγωγής & Εμπορίου).

Το νέο νομοσχέδιο σέβεται τις αρχές της δικαιοσύνης, καθώς όλοι συνεισφέρουν ισότιμα, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, δεν επιβαρύνει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, είναι αποδοτικό, απλό και διαφανές, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακούσαμε την κοινωνία, τους φορείς. Περισσότεροι από 15.000 πολίτες μας έστειλαν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ συμμετείχαν επίσης στο φορολογικό διάλογο 30 φορείς σε δέκα ομάδες εργασίας σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Τόνισε, δε, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο τολμά ουσιαστικές τομές, οδηγεί προς την αναδιανομή των φορολογικών βαρών χωρίς όμως να στρέφεται σε αυτούς που αισθάνονται ότι μόνιμα επωμίζονται τα φορολογικά βάρη.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι προβλέπεται νέα δίκαιη φορολογική κλίμακα, ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, κατάργηση άδικων και παράλογων φοροαπαλλαγών, διατήρηση όμως ρυθμίσεων φοροαπαλλαγών σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και εισαγωγή τεκμηρίων υπολογισμού ελάχιστου εισοδήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.