ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλίμα ΓΕΝΟΠ - πρατηριούχοι βενζίνης...

09:32 - 22 Μαρ 2010 | Οικονομία
Σε απεργιακή ετοιμότητα βρίσκονται πρατηριούχοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εν αναμονή των συναντήσεων που θα έχουν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στο μέτωπο των βενζινοπωλών, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας τους αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το διοιηκητικό τους συμβούλιο να κηρύξει νέες κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται κλείσιμο των πρατηρίων, κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει απ' ότι φαίνεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι βενζινοπώλες που ζητούν συνάντηση με τον υπ.Οικονομικών αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για έκδοση αποδείξεων, χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση συστημλάτων μέτρησης εισορών- εκροών όγκου καυσίμων.

ΓΕΝΟΠ: Κρίσιμη συνάντηση με Λοβέρδο

Στο μέτωπο της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ δηλώνει έτοιμη για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Τετάρτη και μετά, ενώ σήμερα θα έχει πάλι συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης Α.Λοβέρδο. Οι συναντήσεις της Παρασκευής με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Απασχόλησης Α.Λοβέρδο και ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, δεν οδήγησαν σε συμφωνία για την επίλυση των θεμάτων που έχει θέσει η ομοσπονδία, δηλαδή να μη μειωθούν οι μισθοί στη ΔΕΗ, να διατηρηθεί η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση του ταμείου της ΔΕΗ και να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις. Η συνδικαλιστική οργάνωση συμμερίζεται σε ένα βαθμό την απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των αποδοχών των στελεχών στη ΔΕΗ, αρκεί, όπως λέει, να λειτουργήσει το μέτρο υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Υποστηρίζει δηλαδή, ότι από τα 104 εκατομμύρια που υπολογίζεται ότι θα χάσουν οι εργαζόμενοι, τα μισά θα πάνε στους μετόχους, εκτός Δημοσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 22 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.