ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Στο 2% η ύφεση το 2010

15:10 - 22 Μαρ 2010 | Οικονομία
ΤτΕ: Στο 2% η ύφεση το 2010
Η πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας είναι απαραίτητη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αλλά αποτελεί μόνο την απαρχή μιας μακράς προσπάθειας για να βγει η οικονομία από τον φαύλο κύκλο των υψηλών ελλειμμάτων και του μεγάλου χρέους, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας σε έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική.

"Η ελληνική οικονομία έχει πλέον εμπλακεί σε έναν φαύλο κύκλο, με μία και μοναδική  διέξοδο: τη δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους", είπε η κεντρική τράπεζα της  χώρας.

"Θα απαιτηθεί μια εξίσου μακρά προσπάθεια για να σπάσει ο φαύλος κύκλος που τείνει να  ωθήσει την οικονομία σε μαρασμό και το βιοτικό επίπεδο σε υποβάθμιση", ανέφερε η  έκθεση. "Η οικονομική πολιτική που έχει εξαγγελθεί είναι η απαρχή αυτής της μεγάλης  προσπάθειας που απαιτείται".

Για φέτος, η ΤτΕ προέβλεψε συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά περίπου 2%  φέτος το πιθανότερο. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έφτασε στο 12,9% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ.

Δείτε στα σχετικά αρχεία ολόκληρο το περιεχόμενο της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 22 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.