ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΡΑΕ: Πλαφόν στα καύσιμα σε οκτώ νομούς για τις γιορτές του Πάσχα

20:14 - 22 Μαρ 2010 | Οικονομία
Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων οκτώ νομών της χώρας εισηγείται με απόφασή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), μόνο για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι οκτώ αυτοί «ύποπτοι» νομοί είναι οι τέσσερις της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι), τα Δωδεκάνησα, η Θεσπρωτία, η Φωκίδα και η Πρέβεζα.

Η ΡΑΕ έκρινε ότι το πλαφόν δεν πρέπει να υπερβεί την εορταστική περίοδο, δεδομένου ότι το μέτρο είναι επαχθές, καθώς, κάθε φορά που επιβάλλεται, μετά τη λήξη θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι τιμές να επανέλθουν στα πρώτερα επιπεδα.

Όσο για την τιμή στην οποία θα επιβληθεί, οι πληροφορίες από τη ΡΑΕ αναφέρουν ότι εισηγείται το μεικτό περιθώριο κέρδους των εταιρειών και των πρατηριούχων να «συμπιεστεί» και να διαμορφωθεί στα επίπεδα που βρισκόταν τον Ιανουάριο, πριν δηλαδή από τη διπλη αύξηση του ειδικού φόρου καταναλωσης και του ΦΠΑ.

Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ έχει μεταβιβαστεί στα συναρμόδια υπουργεία, τα οποία πρόκειται και να λάβουν τις τελικές αποφασεις, που δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα συμφωνούν με την εισήγηση της αρχής.

 

Γιώργος Φιντικάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.