ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με βάση το πόρισμα της Επ. Ανταγωνισμού η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων

22:17 - 30 Μαρ 2010 | Οικονομία
Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων θα αποτελέσει τη βάση για τη δομική αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ανακοίνωση έγινε σε συνέχεια των επαφών που είχαν χθες και σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία με τους εκπροσώπους βενζινοπωλών και εταιριών εμπορίας. Συγκεκριμένα, χθες ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Αρναουτάκης και οι γενικοί γραμματείς των δύο υπουργείων συναντήθηκαν με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Μετά τη συνάντηση η ΠΟΠΕΚ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για το επόμενο διήμερο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις συμπίεσης του περιθωρίου κέρδους στη λιανική.

Για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι "σε περιπτώσεις όπου η επιβολή πλαφόν παραμορφώνει την έως τώρα σχέση κερδοφορίας μεταξύ των εταιριών εμπορίας και των πρατηρίων, καλούνται οι εταιρίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί".

Οι γενικοί γραμματείς Ενέργειας κ. Κ. Μαθιουδάκης και Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός, συναντήθηκαν εξάλλου σήμερα με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, που εξέφρασαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την πρωτοβουλία των δύο υπουργείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 30 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.