ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο της ΕΕ για τη σωτηρία της Ελλάδας δεν μπόρεσε να πείσει τις αγορές, λένε οι αναλυτές

11:08 - 01 Απρ 2010 | Οικονομία
Το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών έχει αποτύχει μέχρι τώρα ως προς το βασικό στόχο του, να μειώσει τα κόστη δανεισμού. Τα ανωτέρω αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο απόψεις μερίδας αναλυτών.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν στην επίτευξη συμφωνίας για ένα σχέδιο σωτηρίας που δεν θα χρειαζόταν ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Οι αγορές το αντιλήφθηκαν αυτό και φαίνεται ότι επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν», επισημαίνει ο Phyllis Reed, αξιωματούχος της Kleinwort Benson.

«Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει να βγει» δηλώνει από την πλευρά του ο Razeen Sally, καθηγητής στο London School of Economics.

«Χρειάζεται χρόνος για να πιστέψει η αγορά το σχέδιο της Ελλάδας», τονίζει ο Padhraic Garvey, αναλυτής της ING Groep.

«Χρειάστηκαν 6 έως 9 μήνες για να πιστέψουν οι αγορές το σχέδιο της Ιρλανδίας και η ελληνική ιστορία θα πάρει ακόμη μεγαλύτερο χρόνο». «Μέσα στο καλοκαίρι η κατάσταση των αγορών θα γίνει χειρότερη και τότε θα μάθουμε αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ή όχι», υπογραμμίζει ο Frank Schaeffler, βουλευτής του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.