ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εορταστική ραστώνη φεύγει, κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται

08:16 - 06 Απρ 2010 | Οικονομία
Η εορταστική ραστώνη φεύγει, κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται
Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται στη χώρα μας αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου, προκειμένου να προσφέρει τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το κλιμάκιο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο επίκεντρο θα τεθεί και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενόψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη το ΔΝΤ συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον. Κατά γενική ομολογία, η σύσκεψη του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά την εικόνα της Ελλάδας και την ικανότητα της να τα βγάλει πέρα μόνη της. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ταμείου ενημέρωσαν τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου για την οικονομική κατάσταση της χώρας, τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχουν ληφθεί και εξέφρασαν την άποψη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της.

Εν τω μεταξύ ολοταχώς προς την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων προχωρά η κυβέρνηση, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του Πάσχα. Στη λίστα των προτεραιοτήτων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο «Καλλικράτης», τα κλειστά επαγγέλματα, το ασφαλιστικό και το αναπτυξιακό.

Το στίγμα των προθέσεων είχε δώσει στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, πριν από το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, ζητώντας εντατικοποίηση της δουλειάς από όλους και διαμόρφωση προτεραιοτήτων στη βάση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προωθηθούν τα βασικά νομοσχέδια στη Βουλή τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου και σίγουρα πριν από τον επόμενο έλεγχο στην ελληνική οικονομία, ώστε να έχει διαμορφωθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση προχωρά με τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 06 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.