ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πυρά" Φίσερ κατά Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα

17:49 - 06 Απρ 2010 | Οικονομία
Επίθεση κατά της καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, με αφορμή τη στάση που τήρησε στο θέμα του «μηχανισμού» βοήθειας στην Ελλάδα για την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, ο πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή αντιπαράθεση, την οποία προκάλεσε η Μέρκελ, άλλαξε την ΕΕ για πάντα».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδος, θα μπορούσε να προβλεφθεί χωρίς τις πολιτικές συγκρούσεις, που προηγήθηκαν, και έκαναν την επίτευξη της συμφωνίας τόσο δύσκολη. «Η Γερμανία θα πρέπει να λειτουργεί, λόγω του μεγέθους και της ιστορίας της, ως η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ανέφερε.

«Εάν δεν δώσει ένα χαρακτήρα ευρωπαϊκό στα εθνικά της συμφέροντα, το αποτέλεσμα θα είναι η επανεθνικοποίηση της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ανήκει πλέον στο παρελθόν» συνεχίζει και προσθέτει ότι «μια τέτοια εξέλιξη, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στην βρετανική ιδέα για την ΕΕ, μπορεί να θα οδηγήσει σε μια συνομοσπονδία κρατών, που θα κυριαρχείται από συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, σε μια αδύναμη ΕΕ, ιδίως τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει νέους παίκτες και νέες προκλήσεις παγκοσμίως».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.