ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν ζητάμε αλλαγή των όρων του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ

18:13 - 06 Απρ 2010 | Οικονομία
«Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για την αλλαγή των όρων της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης», ξεκαθάρισε ο ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα επιδιώκει τροποποίηση της συμφωνίας της 25ης Μαρτίου.
«Η συμφωνία είναι σημαντική τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, γιατί προσδιορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες μία χώρα, θα στηριχθεί υπό συγκεκριμένους όρους από τους εταίρους της», πρόσθεσε.

«Έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Είπε ακόμα πως η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας «χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση» και ότι η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας εξαρτάται από την υλοποίηση του ΠΣΑ.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και εντός του στόχου που έχει τεθεί ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τον τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το ασφαλιστικό, τη λειτουργία του κράτους, και την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας».

«Οι αλλαγές αυτές διασφαλίζουν την μείωση του δημοσίου ελλείμματος, τον έλεγχο της πορείας του δημόσιου χρέους, αλλά και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.