ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βλέμματα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Τι θα απαντήσει για την Ελλάδα ο Τρισέ - Υποχωρεί το ευρώ

09:55 - 08 Απρ 2010 | Οικονομία
Στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - η οποία σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη θα διατηρήσει αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκια - και στις απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει για το ελληνικό ζήτημα ο επικεφαλής της Ζ. Κλ. Τρισέ, στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών.

«Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν επιτρέπουν στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε μεταβολή των επιτοκίων της» επισημαίνουν οι dealers. Απόψεις σαν και αυτές οδήγησαν σε μαζικές πωλήσεις του νομίσματος και τη διαμόρφωσή του έως και το χαμηλό των 1,3314 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Τρισέ θα δεχθεί έντονες πιέσεις να δώσει σαφείς απαντήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και ουσιώδεις λεπτομέρειες για το σχέδιο στήριξης που αποφάσισαν την 25η Μαρτίου ου Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Εν τω μεταξύ, νέες απώλειες έναντι του αμερικανικού δολαρίου καταγράφει και σήμερα το ευρώ, καθώς τα ασιατικά hedge funds προχωρούν σε πωλήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με φόντο τη φημολογία ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα εξακολουθήσει να διευρύνεται για κάποιο διάστημα.

Λίγο νωρίτερα το ευρώ υποχωρούσε στα 1,3328 δολάρια και τα 124,25 γιεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 08 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.