ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

11:10 - 13 Απρ 2010 | Οικονομία
Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργάζονται από κοινού για την οργάνωση δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι:

«Η ανάπτυξη του όγκου του Παγκόσμιου Εμπορίου κατά 6% δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες σε προνομιακούς κλάδους και τομείς της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση για την Ελληνόκτητη Εμπορική Ναυτιλία και για την εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει μείωση 7 δις ευρώ λόγω της έλλειψης κινήτρων. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει, επίσης, να δοθεί στον κλάδο των διεθνών μεταφορών, ο οποίος μπορεί να αποφέρει αύξηση του όγκου και μείωση του κόστους των εμπορευμάτων.  Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση του τουρισμού με όφελος πολλών δις ευρώ ετησίως και ιδιαίτερα στον θαλάσσιο τουρισμό  «κρουαζιέρα» όπου η άρση του «καμποτάζ» θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα συνολικού οφέλους της τάξης των 500 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 η επισκεψιμότητα των επιβατών έφτασε τα 4,3 εκατ., ενώ μόνο το 6,5% από αυτούς επιβιβάστηκε από κάποιο ελληνικό λιμάνι.

Στις μέρες μας προβάλλει όσο ποτέ επιτακτική η ανάγκη για εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του ελληνικού εμπορίου καθώς και για στρατηγικές κινήσεις που θα εκπέμψουν θετικά μηνύματα προς τις ξένες αγορές και ιδιαίτερα στην τεράστια αγορά της Αμερικής. Εμείς, οι εκπρόσωποι της αγοράς οφείλουμε με πολλαπλές συνεργασίες να επιδράσουμε στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της ελληνικής οικονομίας.  Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας».

Με την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο μερών επιτυγχάνεται η οργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών, η συμμετοχή σε γενικές εκθέσεις, η οργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, η οργάνωση συναντήσεων ενημέρωσης και επιχειρηματικής συνεργασίας και ο κοινός σχεδιασμός δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματικών φορέων όλης της Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.