ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μην σορτάρετε τα ελληνικά ομόλογα! Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι!» - Στις 402 μ.β. υποχωρεί το spread - Στα 1,3543 δολάρια υποχωρεί το ευρώ

08:10 - 15 Απρ 2010 | Οικονομία
«Μην σορτάρετε τα ελληνικά ομόλογα! Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι!» - Στις 402 μ.β. υποχωρεί το spread - Στα 1,3543 δολάρια υποχωρεί το ευρώ
(upd 4) Μπορεί αυτή η φράση να μοιάζει... ειρωνική, με τις 400 μονάδες βάσης που είδαν και πάλι χθες τα spreads, και μπορεί να μοιάζει ακόμη πιο ειρωνική αν πούμε ότι προέρχεται από γερμανικό στόμα, η αλήθεια είναι όμως ότι οι short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα έχουν περιοριστεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα κάποιοι Γερμανοί αγοράζουν ελληνικό χρέος.

Ίσως οι Γερμανοί γενικότερα, να μην φαίνονται και τόσο πρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για χάρη της Ελλάδας, απειλώντας να προσφύγουν ακόμα και στο Συνταγματικό Δικαστήριο καθώς υποστηρίζουν ότι ο μηχανισμός βοήθειας που συμφωνήθηκε, παραβιάζει την Συνθήκη του Μάαστριχτ, ωστόσο η μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων της χώρας, και κομμάτι της Deutsche Βank, η DWS, δηλώνει αγοραστής των ελληνικών ομολόγων και φωνάζει στους κερδοσκόπους να μην σορτάρουν τα ελληνικά ομόλογα γιατί είναι ένα εξαιρετικά «επικίνδυνο παιχνίδι»

Σύμφωνα με τον διαχειριστή κεφαλαίων της DWS, Johannes Mueller, ο οποίος έχει αυξήσει σημαντικά τις θέσεις του πλέον στα greek bonds, το πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε κάνει πλέον την κερδοσκοπία στα ελληνικά ομόλογα μία εξαιρετικά ρισκαδόρικη στρατηγική.

Η Ελλάδα αποδεικνύει πλεόν ότι έχει και το όπλο και τις σφαίρες, σημειώνει ο διαχειριστής, και το να σορτάρει κανείς την αγορά μόνο σε καλό δεν θα του βγει.

Αξίζει αν σημειώσουμε πως, παρά την εικόνα τη αγοράς, οι επενδυτές έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, καθώς σύμφωνα με την DataExplorers, τα στοιχήματα έναντι των ελληνικών ομολόγων έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα.

Υποχωρεί το spread

Σημαντικές διακυμάνσεις παρατηρούνται αυτή την ώρα στην αγορά ομολόγων, με το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρεί στις 402 μονάδες βάσης έναντι του γερμανικού, ενώ νωρίτερα ενισχύοταν στις 425 μονάδες βάσης. Η αγορά ομολόγων όπως αναφέρει σήμερα και το πρακτορείο Bloomberg προτρέπει την Κυβέρνηση να κάνει χρήση του πακέτου.

Το ευρώ σημειώνει απώλειες κατά 0,81% έναντι του δολαρίου, στα 1,3543 δολάρια.


K.E.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 15 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.