ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G. Soros: Βλέπει «τεχνικό λάθος» στη συμφωνία της ΕΕ για την Ελλάδα!

11:08 - 15 Απρ 2010 | Οικονομία
H Ελλάδα είναι σίγουρο ότι θα διασωθεί, όμως, αν και η Αθήνα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα απαιτηθεί και η παρέμβαση της Ευρώπης, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, δήλωσε ο G. Soros σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Όπως είπε, τα επιτόκια δανεισμού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γίνεται και πως το 5% που προβλέπει η συμφωνία της ΕΕ για την Ελλάδα, είναι ένα “τεχνικό λάθος” καθώς καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής τόνισε πως η στάση που κρατά σήμερα η Γερμανία θέτει σε σημαντικό κίνδυνο το ευρώ και την Ευρωζώνη γενικότερα. Εάν η μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, δεν αλλάξει στάση, το οικοδόμημα του ευρώ θα καταρρεύσει και το ίδιο φυσικά θα συμβεί στην Ευρωζώνη.

Όπως δήλωσε, ενώ στο παρελθόν υπήρξε πολιτική βούληση για να πάει η ΕΕ μπροστά, τώρα πια υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το εάν τελικά κάτι τέτοιο υπάρχει πια. Οπως τόνισε, χρειάζεται ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα κάνει την όποια διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης των κρατών μελών, λιγότερο επώδυνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 15 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.