ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dow Jones: Η Ελλάδα μπορεί να ματαιώσει το ομόλογο σε δολάρια - Καμία απολύτως αλλαγή, δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος

12:51 - 15 Απρ 2010 | Οικονομία
Στη διάψευση του δημοσιεύματος του Dow Jones που έκανε λόγο για το ενδεχόμενο ματαίωσης από την πλευρά της Ελλάδας της έκδοσης ομολόγου σε δολάρια προχώρησε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στα σχέδια για Road Show στις ΗΠΑ», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα το «R» έγραφε:

Μειωμένες προσδοκίες για το συνολικό ποσό που ελπίζει να συγκεντρώσει από το ομόλογο σε δολάρια στο τέλος του μήνα έχει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ματαιωθεί τελικά η έκδοση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones επικαλούμενο αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας από τους αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα προσδοκά να αντλήσει 1-4 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 5-10 δισ. δολάρια που ήθελε προηγουμένως. "Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ελληνικά ομόλογα στις ΗΠΑ" τόνισε ο δεύτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι "η Αθήνα μπορεί να ακυρώσει την έκδοση αν το ελάχιστο απραίτητο ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί".

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι αν η Ελλάδα ήθελε να δανειστεί σε δολάρια σήμερα, θα πλήρωνε επιτόκιο 8%. Είναι προφανές ότι επιτόκια σαν κι αυτό είναι ασύμφορα και ίσως δικαιολογούν το ενδεχόμενο ματαίωσης της συγκεκριμένης έκδοσης.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 15 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.