ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με βάση την αντικειμενική αξία η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους

17:36 - 16 Απρ 2010 | Οικονομία
Με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου και όχι την τιμή ζώνης ενδέχεται να υπολογίζεται τελικά το πρόστιμο διατήρησης των ημιυπαίθριων χώρων, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε ότι «η αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους».

Αναλυτικά, δήλωσε ότι η αντικειμενική αξία ουσιαστικά εμπεριέχει την παλαιότητα του κτηρίου και είναι μια πολύ πιο αντιπροσωπευτική βάση, ιδιαίτερα στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπου η διαφορά στην τιμή ζώνης μπορεί να είναι πολύ χαμηλή και οι υπεραξίες να είναι εντελώς διαφορετικές.

Σε ό,τι αφορά την αναδρομικότητα του νόμου, υποστήριξε ότι ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη των βουλευτών που έθεσαν το θέμα, δεδομένου -όπως είπε- ότι εκεί πρέπει να εμφανίζεται η συνέπεια του κράτους.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι καμία ημερομηνία μετά την έναρξη της αναστολής για την προηγούμενη ρύθμιση, του κ. Σουφλιά».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη να προσμετρηθούν οι ημιυπαίθριοι στο συντελεστή δόμησης, διευκρίνισε όμως ότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και προανήγγειλε ότι σύντομα θα φέρει πρόταση.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η υπουργός θα προτείνει ημερομηνία έναρξης του νόμου στην Επιτροπή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.