ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όνειρο» η σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ

08:10 - 20 Απρ 2010 | Οικονομία
Τέλος στις ελπίδες για εξασφάλιση υψηλής σύνταξης βάζει το νέο σύστημα υπολογισμού που προωθεί η κυβέρνηση. Η νέα μέθοδος θα περιορίσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό των Ελλήνων που θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν αποδοχές υψηλότερες των 1000 ευρώ. Σήμερα, μόλις οι 15 στους 100 παίρνουν τετραψήφια σύνταξη ενώ με το νέο σύστημα, το ποσοστό αυτό αναμένεται να περιοριστεί δραματικά ενδεχομένως και σε μονοψήφια ποσοστά. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ισχυρίζονται ότι η μέθοδος υπολογισμού της σύνταξης δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η επεξεργασία των συντελεστών υπολογισμού συνεχίζεται με στόχο το νέο ασφαλιστικό να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ελληνική κυβέρνηση, θέλει να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι μέχρι το 2030, θα έχει εξοικονομήσει τουλάχιστον 8-10 δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό της μείωσης στη σύνταξη, θα ξεπεράσει το 10% ενώ, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος την Παρασκευή, ακόμη και τώρα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο, το νέο ασφαλιστικό να ισχύσει νωρίτερα από το 2018 καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για το ψαλίδισμα των συντάξεων, επιστρατεύονται δύο “όπλα”:

  • Οι κλιμακωτοί συντελεστές αναπλήρωσης. Οι συντάξιμες αποδοχές, πολλαπλασιάζονται με έναν συντελεστή το ύψος του οποίου εξαρτάται από τα συντάξιμα έτη. Δηλαδή, όσο περισσότερο έχει εργαστεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερο συντελεστή αναπλήρωσης έχει. Με το ισχύον καθεστώς, για κάθε έτος εργασίας, υπολογίζεται συντελεστής 2%. Έτσι, όποιος ασφαλιστεί για 35 χρόνια, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης 70%. Επομένως αν έχει συντάξιμες αποδοχές 2500 ευρώ, η κύρια σύνταξή του θα προκύψει στα επίπεδα των 1700 ευρώ. Με το νέο σύστημα, οι συντελεστές αναπλήρωσης θα είναι σαφώς χαμηλότεροι. Τα ποσοστά σύμφωνα με το τελικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση κυμαίνονται από 0,9% (για τα πρώτα 10 χρόνια εργασίας) μέχρι 1,7% (για απασχόληση άνω των 37 ετών). Κατά το επικρατέστερο σενάριο -το οποίο παραμένει ανοικτό τόσο λόγω των αντιδράσεων από τους κοινωνικούς εταίρους όσο και λόγω των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ- οι συντελεστές αναπλήρωσης διαμορφώνονται ως εξής:
  1. Για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης, μέσος συντελεστής αναπλήρωσης 1% (σ.σ θα κυμαίνεται από 0,9% έως 1,2% αλλά ο μέσος όρος θα διαμορφώνεται στο 1%)
  2. Για το 16ο έως και το 20ο έτος, ο συντελεστής αναπλήρωσης προτείνεται να διαμορφωθεί στο 1,3%, από το 21 έως το 25ο στο 1,4%, από το 26ο έως το 30ο στο 1,5%, από το 31ο έως το 35ο στο 1,6% και από το 35ο έτος και πάνω στο 1,7%. Όπως, φαίνεται, οι συντελεστές είναι σε κάθε περίπτωση χαμηλότεροι από αυτούς που ισχύουν σήμερα. Αν μάλιστα παραμείνουν ως έχουν, τότε για να εξασφαλίσει κάποιος τη σύνταξη που παίρνει σήμερα με 35 χρόνια εργασίας, θα χρειάζεται να ασφαλιστεί συνολικά για 42 χρόνια ακόμη και αν συμπεριληφθεί η βασική σύνταξη το ύψος της οποίας θα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ με βάση τα δεδομένα του 2018
  • Η βάση υπολογισμού της σύνταξης που είναι οι συντάξιμες αποδοχές. Έως σήμερα, χρησιμοποιείται η καλύτερη διετία. Το νέο σύστημα, προβλέπει ότι θα χρησιμοποιείται ως βάση η τελευταία 10ετία ή 15ετία. Επειδή πηγαίνουμε πίσω στον χρόνο, οι αποδοχές αυτές θα αναπροσαρμόζονται τόσο με βάση τον πληθωρισμό όσο και με βάση έναν διορθωτικό συντελεστή καθώς αν χρησιμοποιούνταν οι ονομαστικές αποδοχές, οι συνέπειες για τις συντάξεις θα ήταν τεράστιες. Ακόμη και έτσι, όμως, η νέα βάση υπολογισμού, θα είναι σίγουρα χαμηλότερη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
  • Το τρίτο “χτύπημα” για όσους θελήσουν να εξασφαλίσουν υψηλή σύνταξη, θα έρθει από την επιβολή της εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ. Μάλιστα, αυτή θα επηρεάσει και τους υφιστάμενους συνταξιούχους καθώς θα επιβληθεί από τον Νοέμβριο του 2010. Ο συντελεστής υπολογισμού θα εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί ακόμη και πάνω από το 6-7%

Θ.Τσ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 20 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.