ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτάχυνση της διαδικασίας βοήθειας της Ελλάδας από την Ισπανία

19:41 - 23 Απρ 2010 | Οικονομία
Την υποστήριξη της στην ενεργοποίηση του μηχανισμού από την Ελλάδα εξέφρασε η Ισπανία, η οποία ασκεί την εξαμηνιαία προεδρία της Ε.Ε., σύμφωνα με την ισπανίδα Υπουργός Οικονομίας Ελενα Σαλγκάντο.
"Η αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης είναι προφανώς να προσφέρει βοήθεια και προς την κατεύθυνση αυτή θα επιταχύνουμε επίσης τις διαδικασίες", δήλωσε η κα. Σαλγκάντο, πριν συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της G20.

Η Ισπανία θα πρέπει να συμβάλει με ποσό μέχρι 3,67 δισεκατομμύρια ευρώ στο σχέδιο βοήθειας ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται για την Ελλάδα από το πρώτο έτος. Το σχέδιο που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι εκτείνεται σε περίοδο τριών ετών.

Η κα. Σαλγκάντο, δήλωσε ότι η Μαδρίτη θα μπορούσε να κινητοποιήσει αμέσως το ποσό που αντιστοιχεί στην Ισπανία με τη χρήση ενός ειδικού διατάγματος. Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί την Παρασκευή από το Υπουργικό Συμβούλιο προτού επικυρωθεί στη συνέχεια από το ισπανικό κοινοβούλιο.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη μετακύληση του κινδύνου της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, η κα. Σαλγκάντο δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι μια "ειδική περίπτωση".

"Πρέπει να μιλήσουμε για την Ισπανία και σε ότι αφορά τις άλλες χώρες, επαναλαμβάνω τις δηλώσεις του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μια ειδική περίπτωση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με συντονισμένο τρόπο μεταξύ μας", υπογράμμισε η υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.