ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με άρωμα Ελλάδας οι συναντήσεις Σόιμπλε τη Δευτέρα

10:51 - 26 Απρ 2010 | Οικονομία
Η κοινοβουλευτική έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα θα βρεθεί τη Δευτέρα στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων των γερμανικών κομμάτων.

Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα σκληρά μέτρα πριν λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και, αν δεν το κάνει, θα έθετε σε κίνδυνο αυτού του είδους την βοήθεια, ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη Bild.

Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ είπε τη Δευτέρα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα στηρίξει τη βοήθεια προς την Ελλάδα, εάν το ευρώ βρεθεί σε κίνδυνο.

Ο Βόλκερ Κάουντερ είπε ότι το κόμμα του θα βοηθήσει την Ελλάδα, εάν καταστεί αναγκαίο, αλλά πρόσθεσε ότι η όποια οικονομική βοήθεια θα υπόκειται σε αυστηρές προϋποθέσεις.

«Εάν ικανοποιηθούν οι συνθήκες, θα το κάνουμε. Η καγκελάριος πάντα έλεγε ότι η ύστατη λύση είναι όταν διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ. Νομίζω ότι θα έχουμε την πλειοψηφία στον συνασπισμό τότε», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.